Borski izviđači se dopisivali sa celim svetom


U  petak 15. oktobra, otpočela je tradicionalna međunarodna manifestacija „Jota – Joti“, zahvaljujući kojoj izviđači iz čitavog sveta komuniciraju putem interneta sa izviđačkim odredima iz Srbije, i obratno. Ova tradicionalna akcija trajaće do 16. oktobra i biće pravi simbol izviđačke povezanosti.  Nekada se akcija odvijala radio vezom, dok se sada u poslednjih 11 godina prenela na dopisivanje putem interneta i upoznavanjem sa što većim brojem izvidjača širom sveta. Borski  odred izviđača „Radomir Jovanović – Čoče“, spremno dočekuje ovu akciju i nada se što većem odazivu svojih članova, od kojih je aktivnih oko 150.

Za utiske o ovom dopisivanju, pitali smo jednu mladu damu, pčelicu Anđelu Bogdanović, koja nam je utiske iznela sa predivnim osmehom: “ Bilo mi je lepo, lepo sam se provela. Zajedno sa mojom drugaricom, dopisivala sam se puno dece iz Srbije, koji  uzviđaštvo obožavaju . S obzirom, da u izviđačkom stanu postoje samo dva računara, vreme koje smo imali za dopisivanje i neko bolje upoznavanje sa izviđačima iz sveta i Srbije, bilo je jako kratko. Sve u svemu, lepota i povezanost izviđačke organizacije jeste glavna prednost u odnosu na sve ostale organizacije“ .

Inače borski odred izviđača jeste jedan od najboljih odreda u Srbiji, međutim uslovi pod kojima je ova akcija izvedena (sa svega dva računara), dokaz je da ovom odredu itekako treba posvetiti više pažnje.

Advertisements

2 comments on “Borski izviđači se dopisivali sa celim svetom

  1. Eh, i to je tačno. Imamo najbolji odred u Srbiji, a niko od čelnika da se seti da im koliko toliko pomogne makar još jednim kompjuterom kako bi njihov rad bio efikasniji. Sviđa mi se ovo dopisivanje sa izviđačima iz sveta preko neta. Pozz!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s