Hoće li Bor preživeti smak sveta 21. decembra?


Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Prema verovanju drevnih Maja, 21. decembra 2012. godine završava se odbrojavanje velikog vremenskog ciklusa, tj. velikog kalendara i nastupa smak sveta.
Maje su protok vremena posmatrale u ciklusima, a ne pravolinijski pa su verovali da se upravo sada jedan ciklus od 26.000 godina primiče kraju.

Prema njima, 2012. godine vreme će se ponovo početi odbrojavati od nule, što će ujedno biti i početak šestog doba. Datum kraja sveta prema majanskom kalendaru podudara se s retkom astronomskom pojavom, koja se dogadja jednom u 230 miliona godina.

Upravo će se 21. decembra 2012. linija Sunčevog sistema izjednačiti sa linijom Mlečnog puta, a prema nekim istraživanjima, još dve galaksije biće poravnane s našom. Takodje, mnogo ljudi priča o Rimskom, Grčkom proročanstvu o smaku sveta pocetkom 21 veka. Asteski kalendar se isto kao i Majanski zavrsava 21.12.2012. -te godine…

Nostradamusovo proročanstvo isto govori o čudnoj kosmičkoj pojavi (asteoridu) koji će dovesti do promene magnetnog polariteta zemlje i time će se zameniti južni sa severnim polom – to bi dovelo do erupcije svih vulkana na zemlji, cunamija, tornada, zemljotresa itd. Promenom Zemljinih polova, Zemljina kugla bi stala i onda bi se počela okretati na drugu stranu oko svoje ose sto bi dovelo da toga da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku. Takođe je o tome govorio čak i Ajnštajn koji je smatrao da je promena polova Zemljine kugle sasvim moguća i mogući scenario kraja čovečanstva. U Islamskom Kuranu piše da će definitivan kraj sveta nastupiti kada sunce izadje na zapadu umesto na istoku… Slucajnost ?

Naravno, ukoliko nastupi bilo koji od navedenih scenarija (u koja ja ne verujem), smak sveta, značio bi i smak svega živog na planeti. No, ako malo zagledamo našu zemlju, a pogotovo Bor, mnogi smatraju da smo van opasnosti. No, to ne smatraju samo obični građani, već i mnoge gatare i vidovnjakinje, koje kažu ne da samo za Bor neće biti opasnosti, već da te opasnosti neće biti nigde. Najbitnije je živeti u miru i slozi, i nikako ne obraćati pažnju na bilo kakva predviđanja, jer niko na svetu ne zna šta će biti u budućnost…

Advertisements

4 comments on “Hoće li Bor preživeti smak sveta 21. decembra?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s