Borani na rubu siromaštva


Bor je postao grad suprotnosti. Sa jedne strane možete videti bedne i siromašne ljude koji, kao na slici, brčkaju po kontejnerima, dok drugi voze besna i skupa kola.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Koliko se broj siromašnih u Boru povećao, govori i to da danas gotovo svugde možemo zateći sliku siromašnog. Pa, prođite samo tkzv. „BOLNIČKIM NASELJEM“, naseljem „SEVER“ i naseljem „STARO SELIŠTE“. Zagledajte malo kuće i stanove u kojima ljudi žive, te finansijsku nemogućnost da bilo šta na tim stanovima i kućama promene. Zavirite u njihove džepove i videćete da su prazni.

Danas su Borani uglavno bez posla, zbog koga se masovno odseljavaju u neke bogatije krajeve zemlje i inostranstva. Danas cela Srbija u Boru vidi samo rupu punu dima i smeća. Srbija je Bor zaboravila u onom divnom svetlu, kojim je sijao u vreme kada je održavao celu bivšu Jugoslaviju.

Stopa kriminaliteta, zbog nedostatka novca, u Boru doživljava trend rasta, pa danas gotovo svuda u našem gradu dolazi do obijanja stanova, krađa bakarnih oluka i šahti, prevara i pljački.

DOKLE ĆE NAS VIŠE SMATRATI ZA GRAĐANE NIŽEG REDA? ZAŠTO NAS ZAOBILAZE ? ZAŠTO?

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s