Humanitarna pomoć za Keli Genčić


U Brestovcu kod Bora, sedamnaestogodišnja Keli Genčić već 12 godina živi u desetak kvadrata bez struje i vode i sama brine o teško bolesnoj majci. Pored skromne socijalne pomoći od oko 5.000 dinara mesečno, Keli radi i kao nadničar, ali to ipak nije dovoljno za lekove i dostojanstven život. Pored toga što živi bez struje, vode i toaleta, svakog dana ova tinejdžerka pređe 10 kilometara peške, preko brda, da bi iz svog sela Brestovac stigla u školu, jer novac za autobus nema.

POMOĆ

Borski Centar za socijalni rad doneo je rešenje da Keli, umesto dosadašnjih 5.200, prima 9.421 dinar na ime materijalne pomoći. – Rešenje je doneto u aprilu, tako da smo isplatili i razliku od oko 34 hiljade dinara – kazala nam je Mirjana Mitrović, direktorka Centra. – Uputili smo Dragicu na to da pokuša da ostvari pravo na tuđu pomoć i negu, i na dečji dodatak.

Pored najave jedne privatne građevinske firme da će im sadašnju trošnu kuću od desetak kvadrata bez struje, vode i toaleta zameniti novom, stiglo je i obećanje opštinskih čelnika da će obezbediti zemljište za novi objekat i platiti priključak za struju. Dok ne dobiju krov nad glavom devojčica i njena majka biće zbrinute u Prelaznoj kući pri borskom Centru za socijalni rad.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s