Bor prljaviji i raskopaniji nego ikada


U poslednje vreme u gradu sve češće primećujemo smeće, blato, raskopane trotoare i ulice koje niko ne asfaltira, ali i osećamo svakakve mirise tog istog smeća, pomešanih sa dimom.

IMG_20130208_100532

Problem čistoće grada postao je veoma izražen u poslednjih par meseci. Očigledno je da službe zadužene za čistoću ne rade svoj posao kako treba, ili ga rade, ali isključivo samo da bi se reklo da nešto rade. Tako na primer, možete videti komunalce koji peru ulice dok uveliko pada kiša, praveći tako još veće baruštine.

Jeste li skoro videli nekog da sakuplja đubre koje po Boru leti svuda unaokolo? Očigledno da se čeka maj mesec, te akcija „Očistimo Srbiju“, pa da lepo svi Borani kolektivno prionu i odrade posao JKP-u.

Pored smeća, primetno je da su na nekoliko lokacija u gradu raskopani trotoari i ulice. Tako na primer, trotoar u blizini ulaza u krug RTB-a, kod Gradske pijace, još uvek nije asfaltiran. Ulica Vuka Karadžića, ispod bolnice, potpuno reknstruisana prošlog proleća, u oktobru mesecu raskopana je na dva mesta. Nije ni pola godine prošlo, a već su u ovoj ulici osvanule dve velike rupe ( zatrpane zemljom i tako ostavljene), koje od oktobra do danas baš niko nije mogao da asfaltira.

Nejasno je, kako možemo i da želimo da razvijamo turizam usled ovakvih problema i neodgovornosti, i građana koji ne vode računa gde bacaju smeće, ali i službi za čistoću grada, koje dopuštaju da grad izgleda ovako ružno. Hoćemo li turiste dovoditi da se dive ovakvim prizorima?

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s