Počelo izjašnjavanje učenika za učenje rumunskog jezika


U borskim osnovnim i srednjim školama počelo je izjašnjavanje učenika po pitanju učenja rumunskog jezika sa elementima kulture i tradicije rumuskog naroda.

Upitnik

Kao što je ranije najavljeno, u skladu sa poveljom i ustavom o pravima nacionalnih manjina, na teriroriji opštine Bor sprovodi se uvođenje rumunskog jezika u sve škole naše opštine. 

Roditelji koji žele da njihova deca (bez obzira na razred koji pohađaju) uče ovaj jezik, počevši od 1. septembra 2013. godine, neophodno je da se izjasne i potpišu saglasnost.

Ministarstvo prosvete Republike Srbije, zatražilo je od svih borskih škola da izdaju upite svim svojim đacima, ne bi li se na taj način stekla evidencija i statistički podaci o broju đaka koji će pohađati časove rumunskog jezika.

Planirano je da ukoliko učenici pokažu interesovanje, najpre  bude uveden samo jedan predmet, i to rumunski jezik, a da se nakon određenog perioda, kada se sagledaju načini implementacije i nivo dodatnog interesovanja, prošire kapaciteti i da se uvede kompletna nastava na rumunskom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s