Pokrenuta akcija „Očistimo Bor“


Učenici treće godine smera turistički tehničar, došli su na ideju da, pored niza projekata u kojima učestvuju, urade nešto i za svoju okolinu. Naime, pokrenuli su akciju“Očistimo Bor“ sa željom da se trenutna čistoća grada u kome žive u mnogome poboljša.

Očistimo Bor

Bor je u poslednjih par godina što se infrastrukture tiče izrastao u relativno sređen grad. Renovirane su ulice, uređeni trotoari i ivičnjaci, okrečene su zgrade, izgrađene fontane, izgrađen je ZOO vrt, izgrađeni su parkovi za zabavu mladih, promenjena rasveta za osvetljenje grada.

Bor je, od nesređenog grada, postao grad koji važi za jedan od uređenijih u Srbiji.

Međutim, postoji jedan veliki problem koji tišti naš grad, a koji je s druge strane veoma lako rešiv. Gde god u Boru okrenete glavu dočekaće vas smeće, prevrnuti kontejneri, prljavština i neprijatni mirisi.

Svo ovo ruglo se u gradu taloži do maja meseca, do akcije “Očistimo Srbiju” (koja je sad ukinuta”), pa se tek tada grad koliko toliko očisti.

Želimo da se ne čeka na akcije poput gore navedene. Želimo da svi u Boru SHVATE DA NAM JE GRAD PRLJAV i da nije dovoljno da jednom do dvaput u toku godine bude čišćen. Neophodno je grad čistiti od smeća svaki dan i ne dozvoliti da turisti beže čim to smeće zateknu.

Međutim, ne možemo za svu nečistoću okriviti komunalce i sve one zadužene za održavanje čistoće grada. Nešto je i u nama, građanima Bora, jer ne vodimo dovoljno računa o gradu. Jako je važno ukazati Boranima na važnost čiste okoline i “vaspitati” ih u zelenom duhu.

Upravo je to i cilj naše akcije: povećati svest građana i ukazati na probleme zagađenosti naše okoline smećem, apelovati na lokalnu samoupravu i pokrenuti kampanju za veliko spremanje Bora. 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s