Održana promocija međunarodnog projekta Ekonomske škole u Boru


U Narodnoj biblioteci u Boru, juče je održana promocija međunarodnog projekta „Empowering young people-connecting Europe“ (Osnaživanje mladih – povezivanje Evrope), koji sprovode učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Boru.

ETŠ Bor

Cilj ovog projekta jeste želja da se sve zemlje dunavskog regiona povežu, te da se putem srednjih škola ovih zemalja stvori mogućnost za intenzivniju saradnju na polju interkulturalnog dijaloga, zaštite čovekove sredine i podsticanja preduzetništva.

Sve škole, učesnice projekta podeljene su u klastere, zajedno sa još tri škole i dobile zadatke koje u okviru klastera za godinu dana treba odraditi.

Tom prilikom, članovi projektnog tima ETŠ predstavili su svoj celokupni dosadašnji rad i rezultate.

Tema kojom se bavila Ekonomska škola, zajedno sa školama iz svog klastera (Nemačke, Austrije i Ukrajine), bila je interkulturalni dijalog.

Svaka škola je imala zadatak da snimi po jedan film na temu “Život učenika u školi” i “Aktivnosti učenika u slobodno vreme”, kako bi kasnije mogli da prepoznaju sličnosti i uoče razlike koje postoje u svakodnevnom životu u različitim zemljama, i kako bi postali aktivni učesnici interkulturalnog dijaloga.

Tom prilikom u biblioteci su prikazani filmovi svih škola ovog klastera. Pored toga, priređen je zabavni program u kome su učenici Ekonomske škole iskazali svoje glumačke i muzičke talente, kao i dobro poznavanje engleskog jezika.

Tako smo čuli muzičku numeru koju je na gitari izvela Anđela Krstić, pobednica Internacionalnog festivala gitare, održanog u Rumuniji.

Pesmom su nas zabavile i Despina Ristova i Milena Čejović, uživali u skeču na engleskom jeziku i podsetili se dela pozorišne predstave “Gospođa Ministarka”, koja je ove godine bila glavni događaj u Ekonomskoj školi.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s