Dani Brestovačke banje (PRVI DAN)


Prvi dan manifestacije Dani Brestovačke banje započeo je svečanim otvaranjem i tradicionalnim dolaskom kneza Miloša Obrenovića u Banju.

Dani Brestovačke banje (prvi dan)

Od ranog jutra, bilo je naznaka da će Banja biti puna. Naime, jedni su pristizali, drugi odlazili. Broj ljudi koji je posetio Banju prvog dana procenjuje se na čak 6000.

Autobusi sa naznakom „besplatan prevoz“ bili su krcati ljudima koji su želeli da prisustvuju programu i obeležavanju 20 godina ove manifestacije.

Slobodnog parking prostora gotovo da nije ni bilo. Kolona parkiranih vozila protezala se od mosta na ulazu u banju, pa sve do autobuske stanice ispod Banjskog polja.

S obzirom na jubilej, vidan je bio i povećan broj učesnika iz Srbije i Bugarske sa svojim štandovima, te proizvodima koje su prodavali. Splet KUD-ova, recitala, volaknih solista, svirača na tradicionalnim instrumentima, pripovedača i modnih revija smenjivao se na bini čitavog dana.

Pored  celodnevnog programa na sceni, gosti su imali priliku da posete i dvor kralja Aleksandra Karađorđevića, gde su mogli pogledati izložbu predmeta starih zanata i suvenira i učestvovati u glasanju u kategoriji „Zlatne ruke“, za najbolji suvenir, predmet starih zanata i tradicionalno jelo.

Nakon naricaja o Preobraženju i preobraženjskoj vatri Suzane Miljić, na platou pored reke  zapaljena je Preobraženjska vatra.

Za sam kraj usledio je večernji koncert Zvezda Granda, boranina Nemanje Bačilovića i Vanje Mijatović.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s