Dani Brestovačke banje (DRUGI DAN)


I drugi dan manifestacije Dani Brestovačke banje protekao je u duhu narodnog stvaralaštva, izvorne narodne muzike, ali i sportskih aktivnosti kojima su se najviše obradovali mališani.

Dani Brestovačke banje (drugi dan)

Poput jučerašnjeg dana, svi posetioci su mogli na banjskom mostu pogledati prodajnu izložbu suvenira i predmeta starih zanata, te uživati u pripremi vojničkog pasulja planinarsko-smučarskog društva „Dubašnica“ iz  Zlota.

Dvor kralja Aleksandra Karađorđevića čitavog dana bio je meta reke ljudi koji su dolazili, kako iz znatiželje da vide dvor, tako i iz želje da pogledaju izložbu slika sa likovne kolonije, nastalih prvog dana i izložbu postera „Privatni životi znamenitih Timočana“.

Da je dan bio jednako zanimljiv kao i prethodni govori i veliki broj prijavljenih za sportska nadmetanja u kategorijama: pikado, nadvlačenje konopca, poligon spretnosti i skok u dalj iz mesta. Za najmlađe posetioce organizovana je igra „Potraga za blagom“ u kojoj su mališani prema dobijenoj mapi trebali pronaći sakriven predmet. Za najbolje su bile obezbeđenje nagrade u vidu majci, diploma i pehara.

Svi posetioci mogli su uživati u prezentaciji i degustaciji gastronomskih ponuda ugostiteljskih objekata opštine Bor, te prezentaciji samih ugostiteljskih objekata s turističkog aspekta.

Tokom čitavog dana nizale su se različite igre KUD-ova iz različitih gradova i sela, poput Žagubice, Zaječara, Boljevca, Negotina, Metovnice, Slatine i Bora.

Nagrade najboljima bile su dodeljene i u okviru takmičenja za najbolju pesmu, igru i narodni običaj po programu „Cultour“.

Za sam kraj, posetioci su mogli uživati u koncertu Boranke Miljane Nikolić i Zaječarca Igora Gmitrovića, učesnika takmičenja „Prvi glas Srbije“.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s