SRS: Laži u svrhu predstojećih izbora


Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Boru održao je  konferenciju za novinare povodom veoma lošeg stanja u gradu, zloupotreba autoritarne vlasti i nenormalnog trošenja novčanih sredstava, a sve analizirajući kroz trenutno stanje u RTB-u.

Konferencija za novinare

Konferenciju je vodio Branislav Rankić, predsednik Opštinskog odbora SRS-a koji je rekao:

Poslednjih meseci četvorogodišnje autoritarne vlasti u Boru otkrivaju sve slabosti apsolutističkog ponašanja u vršenju javnih poslova. Ovih dana bi mnogi da svu odgovornost za nefunkcionisanje institucija i razne zloupotrebe vlasti svale samo na generalnog direktora RTB-a Bor.

Istina je međutim da su podjednako odgovorni i svi oni koji su svoju struku i zvanje bacili pod noge zarad šake vlasti ili dobro plaćene pozicije i tako pristali da budu saučesnici u „udruženom ludačkom poduhvatu“, čije će posledice Borani tek osetiti.

Ogroman novac koji je stigao u Bor, u proteklom periodu, potrošen je na populistički način bez jasnih planova, čime je stvoren neodrživ sistem. Sve je to rađeno u uskom krugu „Alibabe i 40 razbojnika“, bez ikakve javnosti. Najveći broj novinara i javnih radnika je bio dobro plaćen da ćuti o egzibicijama „stručnjaka opšte prakse“, a oni koji su pričali, nisu mogli dobiti prostor u lokalnim medijima.

Odbornici u Skupštini opštine bili su predmet najružnije trgovine, a neki od njih neće moći da se sete na čijoj su listi ušli u Skupštinu. Najboljim analitičarima bilo je teško a i sada je da utvrde ko su odbornici pozicije, a ko opozicije. Rezultati izbora iz 2010. godine su tako izgubili svaki smisao. Uskoro ćemo imati lokalne izbore u Boru. Scenario nam je već poznat. Desetine bahatih, dobro plaćenih stranačkih aktivista i batinaša će okupirati Bor. Ministri iz Vlade će biti svakodnevni gosti. Biće ponovo stočnog brašna, naočara, paketa hrane, kursadžija, ali i keša. Kad se predstava završi oni će se vratiti, a mi ostajemo u milosti i nemilosti nesposobnih lokalnih političkih poslušnika.

Na sledećim izborima, Borani nemaju pravo da ponovo podlegnu pritiscima i ucenama i tako ponovo omoguće da bahatost bude glavna osobina lokalne vlasti.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s