Veliki broj provala u Boru


U poslednjih par meseci, broj provala u Boru veoma je povećan. Tome u prilog govori i to da se provalnici više ne libe da provale u osigurane objekte i javne ustanove, a za kuće i stanove ni da ne pričamo.

Domišljati Borani

Domišljati Borani

Tako recimo, prošle nedelje huligani su u noći između ponedeljka i utorka obili prozor na zgradi Katastra, a onda se “prošetali” kroz sve kancelarije ove službe. Ništa nije ukradeno, ali je načinjena materijalna šteta od 100.000 dinara i služba je privremeno onesposobljena za rad.

Međutim, samo nedelju dana pre Katastra obijena i Rimokatolička crva u Boru. Lopov je ušao razbivši maleni prozor na svešteničkom stanu, onesposobio alarmni sistem i u potrazi za novcem obarao i uništavao sve što stigne. Ukradena je mala suma novca, a Svete relikvije nisu dirane.

Svemu dodajemo i dva obijena borska obdaništa „Crvenkapa“ i „Dečja radost“ koja su ostala bez slavina, DVD plejera, polomljenih i obijenih vrata, a uz štetu procenjenu na pola miliona dinara. Dvorište Predškolske ustanove „Bambi“ ostalo je i bez ograde, koja je posečena, a koju je ova ustanova dobila na poklon od kompanije FOD.

Postavlja se pitanje, kako pomoći društvu da prevaziđe ovakve probleme i kako smanjiti učestalost krađa u gradu bakra…

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s