WebDan – konferencija znanja


Prošlog vikenda u sali Muzičke škole u Boru održana je druga po redu WebDan konferencija o internet preduzetništvu. U pitanju je konferencija koja je za samo dva dana okupila veoma veliki broj gostiju iz Bora i Srbije i koja je dva dana besplatno delila danas najveće blago na svetu – znanje.WebDan

Svako ko je odlučio da 12. i 13. aprila ode na WebDan konferenciju, nije pogrešio. Kome mogu da škode iskustva i predavanja onih koji su uspeli da u svom životu stvore nešto od čega će živeti i zarađivati, a da su pritom vezani za danas dominantnog „cara“ u univerzumu – internet.

Ako je prošlogodišnja WebDan konferencija koja je trajala jedan dan, napravila pomamu među ljudima, a prva je, onda je ova dvodnevna bila daleko „pomamljivija“.

Naime, dva dana salu Muzičke škole konstantno su punili ljudi različite dobi. Posebno je bilo lepo videti veliki broj srednjoškolaca pred kojima je budućnost, a koja će im sigurno biti vezana za internet. Međutim, bitno je internet iskoristiti na pravi način. E baš tu dolazimo i do biti ove konferencije – kako iskoristiti internet na pravi način.

Dvanaest predavača je trebalo u tome pomoći. Dva dana sa prisutnima su delili svoja iskustva i tajne njihovog uspeha i požrtvovanja u poslu. Dva dana su se trudili da prvenstveno mlađim generacijama približe kako zaraditi na internetu i kako uspeti i postati dobar u nečemu.

webdan.1294

Preko 300 mesta bilo je popunjeno oba dana. Više od 3000 tvitova slilo se tih dana na tweet wall, sa mnogobrojnim pohvalama i nešto manje kritika.

WebDan 4

Posebno je dobro što su sigurno neke od prisutnih na konferenciji sama predavanja verovatno takla i navela na razmišljanje o blogovanju, Web dizajniranju itd. Ja jednu osobu koja namerava da bloguje već znam 😉

webdan.151

Konferencija nije imala nikakve veze sa politikom i u tome je još jedan segment u kome se ogleda njena uspešnost, s obzirom da gde politika umeša prste…

Ovom prilikom veliko hvala upućujem organizatorima što daju mnogo od sebe za druge i što se trude da Bor predstave onakvim kakvim ga želimo – centrom Web događanja. Za godinu dana WebDan konferencija je porasla u pravu regionalnu konferenciju. Rastom reputacije konferencije, rastu i apetiti ljuitelja i posetioca. Moraće organizatori da urade još više, jer WebDan više nije mala lokalna konferencija, već stremi da postane veliki Web događaj na meti internet zaljubljenika iz čitave zemlje i inostranstva.

Dušan Bogdanović

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s