Zdravstveni centar Bor dužan 2 miliona evra


Borski Zdravstveni centar dužan je više od 230 miliona dinara na račun neizmirivanja mnogobrojnih dugovanja, koja su ovu zdravstvenu ustanovu gotovo potopila u dužničkim vodama.

ZC Bor

Naime, ukupan dug ZC Bor trenutno iznosi oko 2 miliona evra. Prema Sektoru za kontrolu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), ZC Bor za 2011. godinu ovom fondu duguje 24,8 miliona dinara, za 2012. tačno 17,7 miliona, a protekle 2013. godine dug ove ustanove prema RFZO iznosio je 33,6 miliona dinara, što kada se sabere daje ukupno dugovanje od 76 miliona dinara.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare održanoj protekle nedelje, za sada je RFZO uplaćen iznos od 46 miliona dinara.

Međutim, pored ovih dugovanja, ostaje pitanje neizmirene struje (4,7 miliona dinara), pijaće vode (8,6 miliona dinara) i grejanja (10 miliona dinara), sudskih sporova (preko 17,5 milona dinara), kao i neisplaćenih specijalizacija, seminari i polaganja stručnih ispita (oko 1 milion dinara).

Zdravstveni centar duguje i Onkološkom institutu 2,3 miliona dinara, ali i prispele rate za otplatu 11 automobila uzetih na lizing, što doprinosi dugu za još 3 milona dinara.

Ako na sve dodamo da ZC Bor na godišnjem nivou prihoduje svega 30 miliona dinara, shvatićemo da od participacija i izdavanja prostora u zakup teško može nešto da ostane kada se isplate plate 14 neugovorenih radnika, plate stimulacije ili otplati koja rata za automobile.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s