Ministar Verbić danas u Boru


U organizaciji Obrazovno-kreativnog centra Bor i Osnovne škole „3. oktobar“ u Boru,  danas  je u svečanoj sali OŠ „3. oktobar“ održana panel diskusija o ocenjivanju učenika, koju je svojim prisustvom uveličao ministar prosvete Srđan Verbić.

Foto: Mirjana Spasić

Foto: Mirjana Spasić

Da li je ocenjivanje najlepši posao nastavnika? Na ovo i još neka pitanja u vezi ocenjivanja razgovaralo se danas na okruglom stolu u OŠ „3. oktobar“ u Boru.

Foto: Mirjana Spasić

Foto: Mirjana Spasić

Okruglom stolu pristustvovao je veliki broj prosvetnih radnika iz Bora, a tema oceninjivanja učenika naišla je na različite stavove prosvetara ovog skupa.

„Ne volim ocenjivanje i ocene. Smatram ih nužnim zlom. Većina učenika uči za ocenu, a to je poražavajuće. Malo je onih koji uče jer imaju želju da nešto novo saznaju. Ne volim ocenjivanje jer su ocene najčešće subjektivna kategorija i uglavnom se ocenjuje nivo znanja, a ne učinjen napredak“, rekla je za naš sajt Gordana Popović, nastavnik engleskog jezika.

Ona ističe da umesto da stimulišu, ocene su često faktor koji demorališe učenike. Takođe, ona dodaje i treći, možda i najvažniji razlog, a to je uspostavljanje hijerarhijskog odnosa među učenicima što, kako kaže, ne predstavlja dobru osnovu za međusobnu saradnju i jačanje kolektivnog duha.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s