RTB Bor bi kupilo 20 kompanija


Nakon što su čak 1.732 prijave za kupovinu 500 preostalih državnih preduzeća pristigle na adresu Vlade Srbije i Agencije za privatizaciju, saznajemo da je čak 20 tih prijava vezano za privatizaciju borskog rudarskog giganta.

Ministar Željko Sertić

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića, iako je interesovanje veliko, malo je ozbiljnih ponuda za preduzeća u restrukturiranju.

„Prvog dana kad sam se pojavio u medijima i kada smo pričali o 1.732 prijave o zainteresovanosti za kupovinu, mnogi su rekli da je to fenomenalno, jer imamo 500 preduzeća za prodaju, što znači da će biti borbe. Ali, nije tako“, rekao je je Sertić gostujući na Radio-televiziji Vojvodine.

Sertić je precizirao da je za RTB Bor zainteresovano 20 kompanija, za Simpo 10, a isto toliko i za Lastu. Ponude pristigle za RTB Bor odnose se na kupovinu manjinskog paketa, strateško partnerstvo, ali i koncesije za neke delove borskog kombinata.

 „Ima firmi koje bi na špekulativan način želele da dođu do nekog kapitala. Ako od ovih 20 pisama za RTB Bor izdvojimo jednog kvalitetnog partnera, ili dva sa kojima možemo da pregovaramo, napravili smo uspeh“, naveo je on i dodao da će ekonomija i privatizacija biti teme predstojećeg razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Tanjug, Grad Bor)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s