Bakar film

1.  „Zavet“ – Drug Tito u gradu bakra

Kratak dokumentarac o Titovim posetama gradu Boru i rudarskom basenu iz 1981.godine iz arhiva Bakar Filma. Film prikazan na RTV Bor u okviru emisije „Film na videlo“.

2. „Zrnca čovekovog sveta“ 

Filmski arhiv na videlo, dokumentarna emisija iz arhiva Bakar filma.  Autor: Miodrag Kokelić

3. „Grad iz crvenog brda“ 

Dokumentarac Ivana Jankovića iz osamdesetih godina prošlog veka koji priča o nastanku, razvoju i životu Bora i Borana. Film je iz arhive Bakar Filma Bor i prikazan je na RTV Bor početkom 2012.godine.

4. „Vreme slobode“ 

Dokumentarni film Dragana Marjanovića iz 1984. godine, govori o razvoju Bora, njegove okoline i „RTB-Bor“. Ovo je hronološki prikaz rasta borskih kilometara i njihove izgradnje posle drugog svetskog rata. Film nedavno prikazan na RTV Bor.

5. „Prva etapa“ 

Dokumentarni film koji govori o razvoju Bora tokom šezdesetih godina.

6. „Skok preko kože“

„Skok preko kože“ predstavlja manifestaciju kojom su studenti Tehničkog fakulteta negovali staru tradiciju prijema mladih u rudarski poziv. Koža je po legendi simbol zaštite rudara.

7. „Bakarna reka“ – Ora Borsko jezero

Dokumentarni film iz arhive Bakar filma, koji govori o omladinskom radu, aktivizmu, te o radnoj akciji na uređenju Borskog jezera, Brestovačke banje, Zlotskih pećina  i izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Boru.

8. „Tito u Boru 1969.“

Snimak iz arhive „Bakar filma“- Bor u kome se prikazuje kratka poseta Josipa Broza Tita rudarskom basenu i gradu Boru 1969.godine.

3 comments on “Bakar film

Postavi komentar